Eerbetoon aan

Arjaan de Schipper

Arjaan de Schipper was de man waar de Zeeuwse wielersport om draaide. Een persoon waar je niet om heen kon als je iets te maken had met de sport op twee wielen. Arjaans leven stond al heel vroeg in het teken van de wielersport. Als midden -twintiger was hij behoorlijk actief in de Zeeuwse Ren en toerclub "Theo Middelkamp" en in de organisatie van de "Ronde van Midden Zeeland". Later werd Arjaan ook actief binnen het bestuur van de KNWU en ging op nationaal niveau de wielersport besturen.Jarenlang was hij lid van de sportcommissie van de KNWU. Midden jaren 80 kwam voor Arjaan het moment dat het op nationaal niveau besturen van de KNWU lang genoeg had geduurd. In de eigen provincie wilde hij zich nog wel inzetten voor zijn geliefkoosde sport. De logische stap die toen volgde was dat Arjaan consul werd van het district Zeeland en hoofd verantwoordelijke werd voor de technische zaken. Een functie die hij met veel overgave heeft vervuld. Als eerbetoon aan Arjaan de Schipper organiseren wij daarom deze wedstrijd.

Jan van Haneghem

De ereprijs Jan van Haneghem is vernoemd naar de voormalige medeorganisator van de ZLM tour. Jan van Haneghem was tevens consul en bestuurder van de KNWU. Als eerbetoon aan deze bijzondere, veel te vroeg gestorven wielermens, wordt een bokaal ter beschikking gesteld voor de eerste Nederlander in de uitslag.

Niek Rentmeester

De Memorial Niek Rentmeester is vernoemd naar de gelijknamige wielrenner Niek Rentmeester.

Deze jonge talentvolle coureur kreeg niet de tijd kreeg om zijn carrière verder uit te bouwen. Als eerbetoon aan dit veel te vroeg overleden Zeeuwse talent wordt bij deze wedstrijd een geldprijs ter beschikking gesteld voor de meest strijdlustige renner.